(Timp de citire: 7 minute)
Cei mai influenți oameni într-un mediu sunt cei care transformă lucruri. Odată, sunt cei care ne ajută să transformăm stări: tristețea în bucurie, plictiseala în entuziasm, deznădejdea în speranță, nedreptatea în justiție, frica în siguranță etc.
Apoi, sunt cei care transformă gândurile în realitate, vizionarii, când cei din jur nici măcar nu înțeleg ce spun sau nu văd posibil. Masele trebuie să vadă ca să creadă. Maestrul crede și apoi vede. Antreprenorii, inventatorii, artiștii sau alți creatori sunt aici. Și în final sunt cei care transformă lucruri brute în produse finite, rudimentarul în rafinat, cei care „fac din rahat bici”.
Pe acești oameni-transformatori îi admirăm, dar îi și invidiem. Îi urmăm, dar ne și temem de ei. Sunt liderii noștri în anumite aspecte, dar asta nu înseamnă neapărat că ne conduc doar în direcții sănătoase. De exemplu, dacă ne gândim la cei care schimbă starea, de la nedreptate la justiție, câți politicieni nu au folosit asta ca să instige la ură și război! Chiar acum, când scriu acest articol, suntem în prag de alegeri și văd același pericol. Cine îl subestimează, chiar nu înțelege că omul care transformă (starea) are o putere imensă în societate.
Dar noi acum ne uităm la direcția sănătoasă și cum putem să devenim acest om. Multe povești ne-au vorbit despre acest model. Isus care transformă apa în vin, alchimiștii care obțin aurul din plumb, Moise care transformă disperarea în speranță, despărțind Marea Roșie, regele Arthur care scoate sabia din piatră, când nimeni altcineva nu reușise.
Hai să ne uităm un pic la acest Arthur, pentru că ne arată câteva reflexii pentru noi, azi. Îmi place cum interpretează Heinrich Zimmer acest personaj. El spune că Arthur reprezintă geniul uman, care a facilitat trecerea dintr-o epocă în alta. În cazul lui, de la Epoca de Piatră, la cea a Bronzului, unde omul a învățat, literalmente, să scoată metalul (sabia) din minereu (piatră). De la arme și unelte rudimentare, la altele avansate, care au adus o revoluție industrială și culturală.
Arthur nu era pe atunci un mare războinic. DAR:
1. Are un învățător înțelept, pe Merlin. A avut acces la cunoașterea potrivită și a stat în pregătire.
2. Are viziune. Crede că va reuși, își poate imagina asta. În acest sens, și el e ca Merlin, un magician, și la fel ești și tu, când îți i-magi-nezi ceva și apoi îl aduci în realitatea ta.
3. Are curaj, care vine de la coeur, de la inima lui. Nu o face ca să demonstreze ceva ori să impresioneze, ci pentru că asta e natura lui. Nu stă în îndoieli și frici, ci are încredere în inima lui și acționează.
Primesc periodic întrebări precum:
- Ce să fac ca să câștig mai mulți bani?
- Cum să cresc influența și impactul meu / al companiei mele?
- Cum să îmi cresc magnetismul în relații?
La toate astea, răspunsul e să devenim mai mult ca Arthur. :) Știu că am prefera o soluție externă, dar ea nu funcționează fără o transformare internă, care să ne ducă la o identitate de om care facilitează schimbări. Iată 5 puncte vitale ale acestei identități:
Sau încă primează nevoia de a aparține tribului, de a nu supăra, a fi bine văzut și plăcut? Nu e greșit. E și asta una dintre nevoile noastre de bază. Dar când aceste mize, cum le numesc eu, sunt în exces, iată blocajul tău. Câtă vreme ai o miză, transformarea n-are priză. De asta cred într-o știință prin care să descoperim și să dizolvăm aceste mize, o știință pe care ți-o ofer pas cu pas dacă alegi să intri în programul Higher Mind Process: https://bit.ly/4fctDso
Nu cred că cineva se naște pregătit să treacă de aceste mize. Cred că avem multiple strategii, conștiente sau nu. Prima și cea mai folosită este vârsta. :) Ajungem la vârsta la care deja nu ne mai interesează că ceilalți se tem de noi, că ne hulesc sau ce-or mai fi făcând. Alte strategii prin care trecem de mize sunt: anonimatul, colaborările (ca să nu fiu eu tras la răspundere), revoluțiile (încercarea de a lua tribul cu mine, să accepte ei ce fac), mă ancorez într-un crez sau un lider similar cu mine, ca să justific ce fac și, poate, abia apoi, apelez la forme de lucru cu sine (coaching, terapie, meditație).
Care e acea schimbare pe care, dacă ai face-o, ai putea să o facilitezi și pentru alții? Care sunt acele beneficii din forma actuală, cărora nu ești gata să le dai drumul? Fă o listă a lor. Și apoi uită-te, la fiecare dintre ele, care sunt minusurile în valorile tale că ai acele lucruri? Mintea nu va da drumul la ceva câtă vreme îl vede doar pozitiv.
Deci, dragă Arthur, la care dintre cele 5 puncte percepi că e prioritar să lucrezi? :)
Dacian
50% Complete
Înscrie-te cu adresa principală de e-mail. Nu vei primi de la mine campanii agresive și nici nu-ți voi scrie în fiecare zi :)
*confirmă din e-mail ca să finalizezi înscrierea (verifică în Promotions sau Spam; poate dura câteva minute)